Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

LUCULLUS FEKETEBORS ŐRÖLT 100 G

SZILASFOOD KFT.
395 Ft
Menny.:db

LUCULLUS FEKETEBORS ŐRÖLT 100 G

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A bors fűszernövény, melynek hazája az Egyenlítő vidéke, elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserjét fára vagy hosszú karóra futtatják, 3-5 méter magasra is megnő. Jelentéktelen virágai vannak, melyekből kalászonként 20-30 először zöld, majd sárga, végül pedig érett állapotban piros bogyók fejlődnek ki. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem. A bors illóolajat, piperidin és piperin alkaloidákat tartalmaz, melyekből jellegzetes illata és csípős íze származik. A borsszemeket zölden, még éretlen állapotban szedik le és néhány napig fermentálás céljából állni hagyják. Ezután szétterítve addig szárítják a napon, ameddig a szemek ráncosak és barnásfekete színűek lesznek. A feketebors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A legcsípőseb borsfajta. Egészben, frissen durvára törve vagy őrölve használjuk.

395 Ft
Menny.:db

Leírás

A bors fűszernövény, melynek hazája az Egyenlítő vidéke, elsősorban Indiában, Srí Lankán és Indonéziában termesztik. A borscserjét fára vagy hosszú karóra futtatják, 3-5 méter magasra is megnő. Jelentéktelen virágai vannak, melyekből kalászonként 20-30 először zöld, majd sárga, végül pedig érett állapotban piros bogyók fejlődnek ki. A borscserje körülbelül 30 évig él és terem. A bors illóolajat, piperidin és piperin alkaloidákat tartalmaz, melyekből jellegzetes illata és csípős íze származik. A borsszemeket zölden, még éretlen állapotban szedik le és néhány napig fermentálás céljából állni hagyják. Ezután szétterítve addig szárítják a napon, ameddig a szemek ráncosak és barnásfekete színűek lesznek. A feketebors a paprika után a magyar konyha legnagyobb mennyiségben használt fűszere. A legcsípőseb borsfajta. Egészben, frissen durvára törve vagy őrölve használjuk.